Agenda

Mayo 2021
dldmdcdjdvdsdg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

EIX 4 - Institucional

APROFUNDIMENT EN LA INSTITUCIONALITZACIÓ PÚBLICO-PRIVADA


PRESENTACIÓ

Aquest eix ha desenvolupat la seva activitat en la cerca de nous àmbits de col·laboració público-privada, així com en el disseny d’un instrument público-privat per a la implementació del Pla Estratègic

IMPLEMENTACIÓ PLA ESTRATÈGIC

RESPONSABILITAT

La MIDIT amb els seus òrgans corresponents.

ESTRUCTURA

Plenari -Tres alcaldes dels municipis que la integren i dos regidors addicionals per municipi (President un dels   alcaldes)

Comissió de seguiment -Tres persones del sector públic i tres del sector privat, més el president, que serà el mateix que el del plenari.

EQUIP DE TREBALL

Comissió de Seguiment, consell consultiu i equip tècnic.

FUNCIONS COMISSIÓ

 • L’establiment de les prioritats per a  l’execució de les accions i projectes, i l’aprovació del Pla de Gestió Anual (Pla d’accions per a la implementació en el primer any).

 • El suport a l’acompanyament institucional que calgui fer durant la implementació de les accions i projectes del Pla.

 • El seguiment de l’execució de les accions i projectes i, si s’escau, l’establiment dels indicadors pertinents.

 • Les accions de comunicació sobre l’implementació del Pla Estratègic al Consell Consultiu.

 

OBJECTIUS ESTRATÈGICS

 • Assentar les bases per a la implementació del Pla Estratègic.

 • Donar suport als processos que aconsegueixin millorar l’entorn de les relacions entre el sector públic i el privat amb l’objectiu d’aconseguir uns nivells majors d’interactuació entre els dos sectors.

 

OBJECTIU OPERATIU

Definir l’instrument de gestió del Pla Estratègic, un comitè gestor i un gestor de projectes, on s’integrin alguns dels membres dels òrgans que han participat en la definició del Pla.

 

ACTUALITZACIÓ (2014)

L’Eix Institucional ha proporcionat una base menys ambiciosa que la plantejada inicialment, amb menys personal. Encara així, la cooperació públic-privat ha estat clau en totes aquelles accions que s’han portat a terme, especialment en els Sectors Agroalimentari i Turístic

El Pla no ha aconseguit intervenir en àmbits estructurals, com inicialment es va plantejar, ja que no se l’ha dotat de institucionalitat política suficient.

La limitació pressupostaria no ha deixat treballar en àmbits on la inversió requerida era substancial.

La lògica intervenció actual, i que s’està portant a terme, respon als reptes del context político-econòmic i de les prioritats dels Sectors Públic i Privat, és la de la cooperació públic-privat, la formació especialitzada, la professionalització de desocupats i el impuls de la emprenedoria  en el sector energètic, turístic i agroalimentari.

Encara que el Pla inicial pot servir de document orientatiu de la Unitat Tècnica de Gestió (UTG), les activitats es programen anualment, basat en el pressupost disponible i amb aportacions accionaries d’actors implicats. Els grups meta recolzen i es senten recolzats per la UTG i entenen les limitacions d’estructura, així com el fet de no poder generar directrius estratègiques a nivell polític ni poder mobilitzar recursos suficients per cobrir necessitats, les limitacions institucionals i pressupostàries.

No s’ha creat un Pla de riscos i/o mesures correctives. Els actors implicats continuen sent nombrosos, fet que pot fer perdre el focus estratègic del Pla.

En la actualitat, en l’Eix Institucional, s’hauria de centrar en:

 • Recolzar els processos que permetin millorar l’entorn de les relacions entre sector públic i privat amb l’objectiu d’assolir majors nivells d’interactuació

 • Analitzar els resultats del Pla Estratègic

 • Coordinar el Pla Estratègic

 • La gestió de la nau industrial