Balanç positiu de la III Fira “Fruits de la Terra”, celebrada a l’Hospitalet de l’Infant el 4 i 5 de juliol

Balanç positiu de la III Fira “Fruits de la Terra”, celebrada a l’Hospitalet de l’Infant el 4 i 5 de juliol

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha fet una valoració positiva de la III Fira Fruits de la Terra, la fira de producte local, cuina i clotxa de les Terres de Mestral, que s’ha celebrat els dies 4 i 5 de juliol a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant. Segons ha afirmat, “s’han complert les expectatives de la mostra”, que consistien en “donar a conèixer els productes i la gastronomia local tant a la gent del propi municipi com als visitants i promoure el turisme cap tots els indrets del territori de la mancomunitat”.
I és que, durant aquest dies, un bon nombre de persones ha pogut visitar la vintena de parades que han participat; tastar els vins dels cellers de la zona i les tapes elaborades per restauradors locals (com a novetat, han promocionat la clotxa com a icona gastronòmica del territori); així com també, comprar productes locals, com ara oli, mel, fruits secs, olives i derivats de les cooperatives.
Per altra banda, durant la inauguració de la Fira, s’ha presentat el llibre “La cuina de les Terres de Mestral”, un receptari tradicional i de variacions de clotxa elaborat per la MIDIT i la Fundació Alícia amb pròleg de Josep Sucarrats, que també conté una proposta de maridatge amb vins del territori de Ferran Centelles (que va ser sommelier a ‘El Bulli’ i ha estat guardonat enguany amb el Premi Nacional de Gastronomia), fet amb la col·laboració dels cellers i restaurants de la zona.
Entre els participants, s’han sortejat diversos productes que conviden a descobrir el territori de la MIDIT com estades a hotels i càmpings, àpats a restaurants o excursions, gentilesa de Peudagògic, Cal Barceló, Càmping-Alberg Tivissa i Restaurant Vistamar. Durant la fira, a més, s’han ofert actuacions musicals, a càrrec de  l’Small River Brass Band i La Banda Forània.