La MIDIT treballa per la revaloració gastronòmica del territori de Vandellòs i l’Hospitalet, Tivissa i Pratdip

La MIDIT treballa per la revaloració gastronòmica del territori de Vandellòs i l’Hospitalet, Tivissa i Pratdip

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) va assistir, aquest passat dilluns 27 de gener, a la presentació del projecte de revaloració gastronòmica del territori de la MIDIT realitzat per la Fundació Alícia. A la presentació, que es va realitzar a la seu de la Fundació a Sant Fruitós del Bages, hi van participar un total de 37 persones provinents del sector públic i privat del territori (representants polítics, empreses del sector de la restauració, establiments d’allotjament, productors i elaboradors agroalimentaris, etc.).Aquest projecte  pretén fer un anàlisi del territori per tal de generar noves idees i propostes al voltant de la gastronomia i la producció agroalimentària, amb l’objectiu d’atraure un nou flux de visitants al territori.
Algunes de  les conclusions més destacades de la presentació van ser les propostes de la Fundació Alícia per a la dinamització econòmica del territori, tant en la compra de productes com en l’àmbit gastronòmic, així com una nova proposta comunicativa. Així mateix, també es va proposar editar un llibre de cuina de la MIDIT que contingui un receptari tradicional amb noves variacions de la clotxa de la MIDIT com a icona  gastronòmica del territori.
El següent pas és enviar aquestes propostes a tots els agents implicats de la zona per tal de poder continuar treballant a partir de les conclusions extretes i estudiar  la seva implantació en el territori de la MIDIT.
La Fundació Alícia és un centre dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni agroalimentari.

Aquesta és una de les actuacions incloses en el projecte ‘Competitivitat i diversificació econòmica al territori de la MIDIT”