Les cooperatives i restauradors de la zona es reuneixen per posar en valor els productes locals

Les cooperatives i restauradors de la zona es reuneixen per posar en valor els productes locals

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha impulsat aquesta setmana la celebració d’una trobada entre les cooperatives i restauradors del territori per posar en valor els productes locals. La idea d’organitzar aquesta trobada va sorgir de la primera reunió del Fòrum d’Opinió Turística del 2014, que va tenir lloc el passat 27 de març.

En aquesta reunió es va posar de manifest que els restauradors tenien poca informació i coneixement dels preus i productes del territori que comercialitzen les cooperatives.

Per intentar posar remei a aquesta situació, la Cooperativa de Vandellòs va proposar fer, amb la col·laboració de la resta de les cooperatives de la zona, un esmorzar de clotxa i un tast de productes locals del territori a les seves instal·lacions, per apropar-se als restauradors. Aquesta acció es va dur a terme ahir dilluns 14 d’abril i va comptar amb la participació de 16 representants de restaurants, cooperatives i entitats públiques del territori de la MIDIT.

Els assistents van aprofitar l’avinentesa per visitar també el Centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs, més conegut com “Molí de l’oli”, per poder donar a conèixer posteriorment aquest equipament cultural que constitueix un dels elements de promoció turística del territori.

El Fòrum d’Opinió Turística és una iniciativa que s’emmarca en el projecte “Competitivitat i Diversificació Econòmica del Territori MIDIT II: Reinventant el futur”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’ ORDRE EMO/280/2013, de 6 de novembre. És un espai de discussió, que es reuneix trimestralment, creat amb l’objectiu que el sector privat de la indústria turística i agroalimentària i el sector públic del territori de la MIDIT mantinguin una relació permanent.

La idea és que aquest fòrum d’opinió serveixi per impulsar idees i propostes dins del sector que afavoreixin la competitivitat i la cooperació empresarial. Amb aquesta finalitat, a les reunions del Fòrum es proposen temes de discussió que facilitin l'impuls de projectes de forma público-privada i el seu desenvolupament.