Viatge d'Intercanvi d'Experiències en Diversificació Económica a Lubmin de la MIDIT

Viatge d'Intercanvi d'Experiències en Diversificació Económica a Lubmin de la MIDIT

Una delegació de 13 persones, integrada per representants dels Ajuntaments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip i empreses del territori, ha participat recentment en el viatge d’intercanvi a Lubmin (Alemanya), organitzat per la MIDIT, Mancomunitat que aplega els tres municipis.

L’objectiu d’aquesta visita, que va tenir lloc del 9 a l’11 de maig, era conèixer experiències relacionades amb el procés de diversificació econòmica que ha viscut aquest municipi alemany, que pertany a l’estat federat, Land de Mecklengurgo-Pomerania occidental, arran del tancament de la central nuclear de Greifswald, l’any 1990. Aquest municipi es va mancomunar amb els altres dos municipis afectats pel tancament de la central (Rubenow i Krösslin) i amb l’empresa de la central, EWN, per promoure la zona com una ubicació industrial lligada a l’energia i la tecnologia i alhora com un lloc atractiu per viure i visitar.

Amb aquesta finalitat, la delegació va visitar la central nuclear, el port industrial i el port esportiu de Lubmin, el balneari, diverses empreses i l’associació de turisme de la comarca de Vorpommerm i es va reunir amb representants d’entitats públiques i privades.

La Mancomunitat per al Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT) elaborarà un informe per prendre nota de les lliçons apreses i de les conclusions extretes del viatge, amb vista a poder-les aplicar en la zona, on actualment està en funcionament la central nuclear de Vandellòs. La previsió és que una delegació de Lubmin, Rubenow i Krösslin viatgi enguany també al territori de la MIDIT per saber més del procés de diversificació econòmica que s’hi està tirant endavant.

Tant l’estudi previ com la preparació de la visita s’emmarquen en el Programa de projectes innovadors i experimentals 2015, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social (Servicio Público de Empleo Estatal).