En marxa, el projecte de creació d’una comunitat energètica al polígon industrial Les Tàpies de l’Hospitalet de l’Infant

L’empresa municipal IDETSA està instal·lant una planta fotovoltaica a les cobertes de les naus de la brigada municipal en modalitat d’autoconsum compartit
 
L’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, té previst posar en funcionament en breu una planta fotovoltaica de 100 kWn en modalitat d’autoconsum compartit, a les cobertes de les dues naus de la brigada municipal, ubicades al polígon industrial Les Tàpies.
 
D’aquesta iniciativa, es podran beneficiar les empreses del polígon que estiguin interessades a formar part de la futura comunitat energètica. A mitjan de desembre van començar les obres d’instal·lació de la planta fotovoltaica, que consta de 213 panells solars de 545 Wp. Els treballs, que van ser adjudicats a l’empresa Mateu Nierga SL per un import de gairebé 130.000 euros, finalitzaran aquest mateix mes. Després, caldrà esperar el permís de la Direcció General d’Energia i d’Endesa per poder evacuar l’energia a la xarxa elèctrica.
 
Es calcula que cap als primers mesos de 2023, la instal·lació estarà autoritzada per generar consum col·lectiu empresarial, dins d’un primer radi de 500 m al voltant de la planta fotovoltaica .
 
«En un context d’escalada dels preus de l’energia,que pot comprometre la viabilitat econòmica dels projectes empresarials, les empreses del polígon que vulguin participar en la comunitat energètica podran aconseguir un estalvi important en la seva factura elèctrica. Cal tenir en compte que la part de l’energia que obtinguin procedent de la planta fotovoltaica serà entre un 50 i un 66% més barata que la que compren a la xarxa», ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció econòmica, María José Gómez.
 
«Amb la posada en marxa d’aquest projecte, l’Ajuntament vol continuar apostant pel desenvolupament de les energies renovables i l’autoconsum elèctric i també ajudar l’empresariat a ser més competitiu, reduint els seus costos efectius», ha afegit la regidora. Amb aquesta última finalitat, precisament, IDETSA va desplegar la xarxa de fibra òptica al polígon industrial i després a les zones residencials del municipi. La voluntat de l’Ajuntament és estendre també l’ús de les energies renovables a tot el municipi i convertir-lo en un referent de la transició energètica.
Image