Una seixantena de participants, al seminari sobre diversificació econòmica organitzat a l’Hospitalet

Una seixantena de participants, al seminari sobre diversificació econòmica organitzat a l’Hospitalet

Una seixantena de persones s’ha reunit aquest dijous 18 d’abril a la Sala Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, per assistir al seminari “Lliçons apreses en diversificació econòmica”. Entre els assistents a aquesta activitat organitzada per la mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT), hi havia els presidents dels consells comarcals del Baix Camp i la Ribera, alcaldes i regidors de diversos municipis de la província i també de Cofrentes (València), així com representants de la Diputació de Tarragona, Enresa, la Cambra de Comerç de Reus, universitats i entitats d’àmbit empresarial, energètic i turístic del territori.
En aquest seminari englobat en el Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals (2012-2013) i subvencionat en un 75% pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, també han estat presents representants de l’Associació d’Empresaris del Municipi (ADE), d’empreses productores d’energia (ANAV, Alpiq), associacions de municipis i, en general, actors que tenen o tindran un paper fonamental en la generació d’activitats econòmiques que diversifiquin el territori. El president de la MIDIT i alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Aregio, han inaugurat la jornada. Tots dos s’han referit a la dependència econòmica del monocultiu energètic en aquest territori i han considerat essencial la innovació i/o diversificació econòmica dels eixos estratègics de la zona: el sector turístic, agroalimentari i energètic.
Precisament, per reflexionar sobre aquesta qüestió, durant el seminari s’han donat a conèixer en profunditat casos dels quals la MIDIT n’ha extret conclusions vàlides per aplicar al seu territori, com ara el del municipi d’Stade (Alemanya). D’aquesta experiència n’ha parlat el responsable de Foment Econòmic d’aquesta localitat, Thomas Friedrichs.
La coordinadora de la MIDIT, Izaskun Cendegui, també ha explicat les accions incloses al Pla Estratègic de la MIDIT que estan encaminades a la diversificació econòmica.